Circulaire pallet specialist sinds 1962
Nieuws

Online traject duurzame inzetbaarheid van start bij Dongen Pallets

Dankzij de goede samenwerking tussen Dongen Pallets en Savantis is online het traject om de duurzame inzetbaarheid in kaart te brengen van start gegaan. Op 4 maart 2021 zijn Mark Beljaars (productiedirecteur) en Paulien Uhlenbeck (adviseur duurzame inzetbaarheid) gestart met een pilot om de IZI-tool interviews online te houden.

 

foto2

De IZI-tool is een door Savantis ontwikkeld diagnostisch instrument. Het brengt de duurzame inzetbaarheid van personeel in kaart op vier gebieden: gezondheid, kennis en vaardigheden, werkmotivatie en werk-privé balans.

Investeren in ontwikkeling

De thuiswerkplek van adviseur Uhlenbeck (Savantis) veranderde de afgelopen 2 weken in een digitale studio met 3 schermen. Na een goede voorbereiding konden de gesprekken van start gaan. De individuele gesprekken werden door de eerste deelnemers als zeer prettig ervaren. “Face to face heeft natuurlijk altijd mijn voorkeur, maar ik merk dat in deze online gesprekken minstens zoveel informatie naar voren komt. Een belangrijke constatering, want hierdoor kunnen de bedrijven toch blijven investeren in de ontwikkeling van een vitale personeelsportefeuille, ondanks de coronamaatregelen. Van belang is hierin wel dat de afstemming door ons met het bedrijf soepel en prettig verloopt”.

Ook Beljaars is tevreden: “Wij hebben ervoor gekozen om een groot gedeelte van de 50-plussers binnen de organisatie, samen met Paulien na te laten denken over hoe zij op een gezonde, veilige en plezierige manier door kunnen blijven werken tot aan het pensioen zonder een ‘opgebrand’ gevoel te hebben. Daarbij ligt de bal zowel bij Dongen Pallets als bij de medewerker om mogelijke veranderingen door te voeren en ondersteuning te bieden. De eerste reacties van de geïnterviewden zijn zeer positief. Kortom een prima zaak dit onderzoek, een échte win-win situatie”.