Circulaire pallet specialist sinds 1962

Onze geschiedenis

Pallets zijn niet helemaal onze basis. In 1962 begon Theo Kemps zijn bedrijf als producent van houten kratten voor de drankindustrie. Door de opkomst van kunststof kratten besloot hij zich vanaf eind jaren zestig steeds meer te gaan richten op de productie van houten pallets en verpakkingen.

Twee grote branden

Volhardend bouwde Theo Kemps zijn bedrijf uit tot een (inter)nationaal toonaangevende speler in houten pallets en verpakkingen. Ondanks de nodige tegenslagen, waaronder twee grote branden in 1994 en 1995, wist hij het bedrijf gestaag te laten groeien en succesvol te maken.

Toen zijn zoon Jurgen Kemps in 1994 in de zaak kwam, waren er zeven productiestraten operationeel. De bedrijfsoppervlakte bedroeg toen 135.000 m2 op de locatie in Dongen. Inmiddels produceert en repareert Dongen Pallets op vier locaties in Nederland. In 2007 nam Jurgen Kemps als algemeen directeur het stokje definitief over van zijn vader.

Goud van Hout

Dongen Pallets bestond in 2012 50 jaar. Het gouden jubileum werd op passende wijze gevierd. Ondanks de lastige marktomstandigheden – de naweeën van de wereldwijde economische crisis waren nog goed voelbaar – vierde Dongen Pallets een weekend lang feest met medewerkers, klanten en relaties.

In 2012 werd ook besloten om het bedrijf op te splitsen in drie slagvaardige business units: Production, Inspection & Repair en Packaging. Ook het thema duurzaamheid, dat al belangrijk was binnen Dongen Pallets, werd verder uitgerold binnen het bedrijf.

Groene toekomst

In de jaren vanaf 2012 wist Dongen Pallets zich weer sterk te herstellen. Mede door de ingebruikname van de hypermoderne CAPE-productielijn, steeg het jaarlijkse productievolume (2018) tot ruim 4 miljoen nieuwe pallets. De zes sorteer- en reparatielijnen verwerken elk jaar ca. 5,5 miljoen pallets.

Dongen Pallets kijkt met vertrouwen naar de toekomst. Een toekomst die groen en circulair is, mede dankzij de biomassacentrale die in 2019 in gebruik werd genomen.

Interesse in onze pallets?

Ik help je graag op weg

Emerald Kuijpers
Emerald Kuijpers
Sales Manager +31 (0) 622 392 988 e.kuijpers@dongenpallets.nl