Circulaire pallet specialist sinds 1962

Wat zeggen onze klanten?

Referenties waar we trots op zijn

Onze pallets worden gebruikt door allerlei bedrijven. Van multinationals tot lokale MKB-bedrijven van elke omvang. Dit zeggen ze over Dongen Pallets.

“Samenwerken om supply chains effciënter en duurzamer te maken"

CHEP helpt meer goederen naar meer mensen te verplaatsen, op meer plaatsen dan enige andere organisatie op aarde. De pallets, kratten en containers vormen de onzichtbare ruggengraat van de wereldwijde supply chain en de grootste merken ter wereld vertrouwen op CHEP om hen te helpen hun goederen efficiënter, duurzamer en veiliger te vervoeren. Als pioniers van de deeleconomie creëerde CHEP een van ‘s werelds meest duurzame logistieke bedrijven door het delen en hergebruiken van zijn platforms volgens een model dat bekend staat als ‘pooling’.

CHEP bedient voornamelijk de fast moving consumer goods (o.a. dry food, grocery, health en personal care), verse producten, dranken, retail en algemene productie-industrieën. CHEP heeft ongeveer 11.000 mensen in dienst en gelooft in de kracht van collectieve intelligentie door diversiteit, inclusiviteit en teamwork. CHEP maakt deel uit van de Brambles Group en is actief in ongeveer 60 landen met de grootste activiteiten in Noord-Amerika en West-Europa.

Dave Schoeters, Procurement Manager bij CHEP: “Wij bezitten ongeveer 330 miljoen pallets, kratten en containers via een netwerk van meer dan 750 servicecentra. Deze ondersteunen meer dan 500.000 klantcontactpunten voor internationale merken. Ik werk inmiddels ruim tien jaar bij CHEP, maar de samenwerking met Dongen Pallets gaat terug tot begin jaren ‘90.”

“Jaarlijks nemen we bij Dongen Pallets houten Düsseldorf-pallets af. Het aantal kan variëren en is vooral afhankelijk van de behoeften van onze klanten. Dongen Pallets begrijpt dat als geen ander en beweegt heel flexibel met ons mee. Ook op kwaliteit en service scoren ze uitstekend bij onze jaarlijkse audits. Naast de productie van nieuwe pallets laten we ook de inspectie en reparatie van onze poolpallets met vertrouwen over aan Dongen Pallets Inspection & Repair. Zo zetten we ons samen in om supply chains efficiënter en duurzamer te maken.”

Dave Schoeters Chep

Flexibel inspelen op wisselende klantbehoeften dankzij productie op locatie

Trespa International B.V. is een toonaangevende innovator op het gebied van architectonische plaatmaterialen en wordt internationaal erkend als de belangrijkste ontwikkelaar van hoogwaardige platen voor gevelbekleding, decoratieve gevels en Scientific Surface Solutions. Sinds de oprichting in 1960 werkt Trespa nauw samen met architecten, ontwerpers, installateurs, distributeurs en eindgebruikers over de hele wereld.

Franc van Sark, Manager Logistics bij Trespa: “Sinds 2013 werken we samen met Dongen Pallets, dat voor ons groot formaat pallets (maatwerk) produceert voor leveringen aan onze klanten en voor intern transport. Onze HPL-platen zijn groot van formaat en hebben een hoog gewicht. Het is de uitdaging om deze platen onbeschadigd uit te leveren aan klanten wereldwijd. Pallets zijn hierbij van cruciaal belang.”

“Dongen Pallets is een partner die bij ons op locatie produceert, waardoor ze flexibel kunnen inspelen op onze behoeften. Ook wordt hierdoor aanzienlijk bespaard op transportkosten voor het aanleveren van lege pallets. De productie gebeurt op basis van onze voorgenomen productie. We houden altijd een minimale voorraad aan met het oog op flexibele productie. Dongen Pallets heeft veel kennis en zet zich altijd maximaal in om een succes van de samenwerking te maken. Die instelling delen we. We kijken dan ook met vertrouwen naar de toekomst.”

Franc van Sark Trespa International

Mooi om te zien hoe Dongen Pallets in de loop der jaren een steeds groener bedrijf is geworden

Owens-Illinois, kortweg O-I Glass, is ‘s werelds grootste glazen flessenfabrikant en preferred partner van vele toonaangevende merken op het gebied van eten en drinken. O-I creëert eerlijke, pure en iconische glazen verpakkingen, die bijdragen aan het bouwen en ondersteunen van succesvolle merken. Sinds de jaren 70 neemt O-I Glass haar pallets af van Dongen Pallets.

Robert de Ridder, Inkoper Verpakkingen Grondstoffen en Scherven bij O-I Glass: “Dat we al meer dan 40 jaar samenwerken met Dongen Pallets is veelzeggend! We nemen diverse pallets af, waaronder VMF, exportpallets en een eigen maatwerkpallet met een schuine klos. Voor ons is Dongen Pallets een betrouwbare leverancier, die door de jaren in staat is gebleken om een constante kwaliteit te leveren. Dat geldt zowel voor de producten als de processen.”

“Zeker zo belangrijk vinden we de flexibiliteit van Dongen Pallets. Wat ons verzoek ook is, er wordt altijd alles aan gedaan om eraan te voldoen. En in vrijwel alle gevallen lukt dat ook. Dat is een hele zorg minder voor ons. We vinden het ook mooi om te zien hoe Dongen Pallets in de loop der jaren een steeds groener bedrijf is geworden.”

Robert de Ridder O-I Glass